Ruoka-allergiapäivä 2024 13.10.2024

21.5.2024

Sunnuntaina 13.10.2024 on Ruoka-allergiapäivä! Sitä vietetään koko viikon ajan. Tänä vuonna teemana on ruoka-allergiat ja ravintolassa käyminen.

Ravintoloissa käyminen on monille mukavaa ajanvietettä, mutta ruoka-allergisille ihmisille se saattaakin olla myös jännittävää. Ruoka-allergiapäivän tienoilla levittämme tietoutta allergisten ihmisten kokemuksista ja annamme vinkkejä alan ammattilaisille, jotta ravintolassa käymisestä tulee miellyttävä kokemus myös allergisille. Vertaistreffeillä voit tavata muita allergisia, jakaa kokemuksiasi sekä saada vertaistukea samassa tilanteessa olevilta.

Miten osallistua ruoka-allergiapäivään?

  • Osallistu Ruoka-allergiailtaan to 10.10.2024 klo 18-19. Tilaisuudessa saat ohjeita ruoka-allergioiden kanssa pärjäämiseen sekä vinkkejä sujuvaan ravintolassa käymiseen. Ruoka-allergiaillan jälkeen järjestetään verkkovertaistreffit kaikille kiinnostuneille.
  • Mikäli työskentelet ravintolassa, niin tule kuuntelemaan ammattilaisille suunnattu tietoisku ti 8.10 klo 14.-14.45 teemalla ruoka-allerginen ravintolassa. Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään Teamsissä. Haluatko ilmoittaa ruoka-allergisille sopivista tuotteista? Voit halutessasi tulostaa julisteen tästä ravintolan seinälle: Ruoka-allergiapäivän juliste
  • Tule mukaan vertaistreffeille! Vertaistreffeillä saat vertaistukea aiheeseen liittyen ja niitä järjestävät eri puolilla Suomea paikalliset allergia- ja astmayhdistykset.
  • Lue Ruoka-allergiapäivän tiedote.
  • Tutustu viime vuonna tehdyn Ruoka-allerginen kahvilassa -kyselyn tuloksiin.
  • Lataa itsellesi uunituore Allergiakortti helpottamaan kahviloissa ja ravintoloissa käymistä.
  • Tykkää, kommentoi ja jaa Allergia-, iho- ja astmaliiton Facebookissa ja Instagramissa olevia Ruoka-allergiapäivän postauksia.
  • Lue tietoa lasten ja aikuisten ruoka-allergioista tai anafylaksiasta.
  • Liity jäseneksi alueelliseen allergia- ja astmayhdistykseen.

Järjestäjät: Allergia-, iho- ja astmaliitto, Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys 

Yhdistykset järjestävät Ruoka-allergiapäivän yhteydessä vertaistreffejä ja muuta toimintaa ruoka-allergiaan liittyen. Voit tulla mukaan juttelemaan ruoka-allergioista ja saamaan vertaistukea arjen haasteisiin.