Allergia- ja Astmaliitto kampanjoi tuoksuttomuuden puolesta

10.6.2014

Allergia- ja Astmaliitto saa runsaasti tuoksuttomuuteen liittyviä vaikuttamispyyntöjä. Liitto kerää nyt nimiä nettiadressiin tuoksuyliherkkien huomioimiseksi.

Allergia- ja Astmaliitto paikallisyhdistyksineen järjestää syksyllä Tuoksuton viikko –kampanjan tuoksuyliherkkien elämänlaadun parantamiseksi. Väestöstämme jopa 40 prosenttia on tuoksuyliherkkiä. Heidän lisäkseen astmaatikot voivat saada oireita voimakkaista tuoksuista tai tupakansavusta.

Allergia- ja Astmaliitto kehottaa kaikkia tuoksuttomuudesta kiinnostuneita allekirjoittamaan adressin osoitteessa www.adressit.com/tuoksuton. Riittävän nimimäärän myötä kampanja kohdennetaan haluttuun teemaan. Nimien lisäksi liitto kerääkin mielipiteitä siitä, mihin tuoksuttomuuskampanja pitäisi erityisesti kohdentaa. Painopiste voi olla julkisissa hoitopalveluissa, päiväkodeissa ja kouluissa, yleisessä tiedonlevityksessä tai jossakin muussa yleisön ideoimassa teemassa.

- Tuoksuyliherkälle voimakkaat tuoksut ovat epämiellyttäviä missä tahansa asioidessa, koulutuspäällikkö, allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja Astmaliitosta painottaa.

 

Tuoksuttomuus on huomaavaisuutta

Allergia- ja Astmaliiton Tuoksuton viikko järjestetään 13. – 19. lokakuuta. Liitto ja paikalliset allergia- ja astmayhdistykset haastavat eri organisaatioita tuoksuttomuuteen viikon ajan. Liitto tarjoaa maksutta ’Tuoksutko liikaa?’ -julisteita seinälle ja kannustaa kaikkia tulemaan tuoksuitta töihin. Pihan tuhkakupit pidetään etäällä sisäänkäynneistä ja tupakoitsijat eivät polta juuri ennen tapaamisia.

- Emme tavoittele tuoksutonta maailmaa. Sen sijaan haluamme, että jokainen kiinnittää huomiota tuoksutuotteiden käyttöön. Tuoksuttomuudella tai hyvin maltillisella tuoksujen käytöllä osoitat huomaavaisuutta niitä kohtaan, jotka oireilevat tuoksuista, Anne Vuorenmaa Allergia- ja Astmaliitosta toteaa.

Allergia- ja Astmaliitto muistuttaa, että toisen puolesta ei voi arvioida tuoksun oikeaa määrää tai sopivuutta. Yksi oireilee voimakkaasti hajuvedestä, toinen ei kestä huuhteluaineen tiettyä tuoksua. Kolmas kärsii kaikista keinotekoisista tuoksuista.

Nettiadressi: www.adressit.com/tuoksuton

Tuoksutko liikaa -julisteiden tilaus: www.allergia.fi/julkaisut/tilaan-materiaalia